Необходими продукти:
1 кг свинско мляно месо - неовкусено
1 бр. голям морков
1 бр. голяма глава лук
2 бр. червена чушка
1 връзка магданоз
2 бр. яйца
400 г кори за баница
6-7 с.л. пикантен чили сос
3 с.л. подправка за суджук или луканка
3-4 с.л. олио или зехтин
Начин на приготвяне: Каймата, зеленчуците, подправките, сосът и едно от яйцата се смесват добре.
Корите се режат по ширина и леко се намазват с предпочитаната от вас мазнина. Слага се от плънката, след което ролцата се оформят като пурички. Всяка една се намазва с жълтъка на едно яйце.
Пуричките се подреждат в подходяща тава и се пекат в предварително загрята умерена фурна. Когато добият златист цвят - се изваждат и оставят да отдъхнат.
Сервират се в подходящи плоски чинии, върху лист от маруля. За да се подсили вкуса на ястието - сервирайте го с чаша вино бяло или червено (по ваш избор).
снимка: блог Lillia