Хрупкави пролетни рулца

Едно нестандартно ястие, с което може да разнообразите вашето празнично меню

Едно нестандартно ястие, с което може да разнообразите вашето празнично меню

Необходими продукти: 
1 кг свинско мляно месо - неовкусено

1 бр. голям морков

1 бр. голяма глава лук

2 бр. червена чушка

1 връзка магданоз

2 бр. яйца

400 г кори за баница

6-7 с.л. пикантен чили сос

3 с.л. подправка за суджук или луканка

3-4 с.л. олио или зехтин

Начин на приготвяне: Каймата, зеленчуците, подправките, сосът и едно от яйцата се смесват добре.

Корите се режат по ширина и леко се намазват с предпочитаната от вас мазнина. Слага се от плънката, след което ролцата се оформят като пурички. Всяка една се намазва с жълтъка на едно яйце.

Пуричките се подреждат в подходяща тава и се пекат в предварително загрята умерена фурна. Когато добият златист цвят - се изваждат и оставят да отдъхнат.

Сервират се в подходящи плоски чинии, върху лист от маруля. За да се подсили вкуса на ястието - сервирайте го с чаша вино бяло или червено (по ваш избор).

снимка: блог Lillia