Необходими продукти:
6 филета от бяла риба
4 бр. яйца
100 г галета
100 г настъргано сирене Пармезан
1/2 бр. лимон - настъргана кора и сока
50 мл зехти
копър и девисил по желание
пресен магданоз
бял пипер, сол
Начин на приготвяне: Разбийте добре яйцата, прибавете към тях галетата, пармезана, лимонената кора, копъра, зехтина, солта и белия пипер, и разбъркайте добре, докато получите хомогенна смес.
След това оваляйте в нея всяко парче риба. Наредете ги в подходяща тавичка за печене. Оставяме ястието във предварително загрята фурна на 180С, което се готви за 20-30 минути.
Готовите филета от риба поднесете в плоски чинии, върху лист от маруля. Украсете с резен лимон, бучка прясно масло и стрък пресен магданоз. Много подходяща е гарнитурата от задушени пресни картофи или задушени зеленчуци.
Източник: receptite.com
снимка: kliopam.com