Лили Иванова: Не ме интересува дали съм с корона или не, важна е само публиката

Eстрадната прима тръгва на голямо турне в страната от началото на септември

Лили Иванов

Лили Иванов

Не ме интересува дали съм първа, пета или десета, да съм с корона или не. Итересува ме само мнението и отношението на моята публика. Това сподели в интервю за Би Ти Ви примата на българската естрада Лили Иванова.

По думите й най- близки за нея са хората от нейния екип, на които много държи. Певицата призна, че живота си е посветила преди всичко на работата, която и носи радост и удовлетворение. А търпението е едно от нещата, които и помагат много в това. 

Аз съм дресирала в себе си търпението. Това е нещо полезно и положително. Защото лесно можеш да се скараш, но това нищо не ти носи. Това, което може да ме изкара от равновесие обаче е нечистоплътността. Мръсотията във всички измерения, лъжата, алчността – това ме унищожава. Влудява ме също ако не си чувствам гласа на сцената, но това са технически неща. Това, което не търпя е фалшът около себе си, аз съм като животните, с много силен инстинкт. В същото време стоя здраво на земята, Бог ме е надарил да имам чувство за мярка, както и да имам чувства. Това ме прави оригинал -  хубав или лош, споделя още Лили Иванова. 

Тя сподели, че хората, които най-много обича, са нейните родители, учителката й от Кубрат и Иван Пеев, който е единственият мъж в живота й. 

Най-важните хора са моите родители – светла им памет. Моят характер, чест и достойнство са от семейството, те са от родителите ми, те не са от учебника. От тях съм възпитана да не лъжа, да не крада, да не съм алчна – на това са ме научили. Важна е и моята учителка Савка Ненова, от нея съм научила много неща, можех всичко да споделям с нея, както и с Иван Пеев, който постоянно следи моите концерти, изяви и проекти, които реализирам. Всички други мъже просто ми се качваха на раменцата, за да станат по-високи, но не станаха. Не искам обаче да уча никого на нищо, защото смятам, че  всеки може да помисли и да реши какво да направи със собствения си живот – към какво се е устремил и какво иска да постигне. Защото нищо не пада от небето. Ако аз не вървя напред, никой нямаше да си спомня вече, че някога е имало Лили Иванова. Нека хората след мен да оценят каква съм била, какво съм допринесла. Лили Иванова е Лили Иванова, каза на финала на интервюто си музикалната прима. 

Лили Иванова призова политиците да не спекулират с България, а да направят нещо добро за българския народ, за да живее спокойно и щастливо, така както тя е направила нещо за своята публика, за да я обича. 

Примата на българската естрада сподели още, че вече е готов последният й диск. А от началото на септември тръгва на голямо турне в страната.

Ето къде и кога ще изнесе концерти:

Созопол (Аполония, 01.09), Стара Загора (18.09), Хасково (20.09), Враца (28.09), Самоков (07.10), Сливен (15.10), Шумен (17.10), Добрич (19.10), София (25.10), както и 3 концерта извън страната – в Берлин (03.11), Мадрид (06.11) и Милано (06.12). Всички концерти са под мотото „За пълноценни мигове с музиката”.