Легендарният Корнел пял за смъртта на последния концерт в живота си

Крис Корнел

Крис Корнел

Легендарният фронтмен на "Soundgarden" Крис Корнел се е самоубил, като се е обесил, предаде Ройтерс, като се позова на службата за съдебна медицина в окръг Уейн, в северния американски щат Мичиган.

52-годишният Корнел бе открит мъртъв в банята на своя хотел в Детройт снощи.  

По-рано вчера той изнесъл концерт в града със своята гръндж банда Soundgarden. Една от последните песни, които изпя лидерът на култовата група Крис Корнел преди да се самоубие, е била посветена на смъртта. Тази подробност от драмата съобщи в четвъртък музикалното списание „Билборд”.


Това е класическата госпъл композиция In My Time of Dying във варианта на легендарните "Лед Цепелин". Композицията е изпълнявана от много музиканти. Смята се, че авторът й е черпил вдъхновение от Библията.

Според "Билборд" музикантите са свирили на сцената на "Фокс тиътър" около два часа с настроение и качествено. Шоуто започнало с Ugly Truth и завършило със Slaves & Bulldozers.

"Аз съм се хвалил с тълпите, които събирах на концертите в Детройт през тези 30 години", каза Корнел между песните. "Сега ми е жал за тези, които ще ни слушат на следващия концерт на друго място, защото с вас нищо не може да се сравни", заявил още пред публиката изпълнителят.  

Крис Корнел се ражда през 1964 г. в Сиатъл, щата Вашингтон. До 1997 г. е в "Саундгардън", а от 2001 г. е водещ вокал на "Аудиослейв", разпаднала се през 2007 г. През 1984 г. Корнел основава "Саундгардън", която става част от "голямата четворка" на сиатълския гръндж, включваща "Нирвана", "Алис ин Чейнс" и "Пърл Джем".