Лечков отписа Пенев и Сираков от битката за шеф на БФС

Бившият национал предрича лесна победа на Боби Михайлов

Йордан Лечков

Йордан Лечков

Лека победа за Борислав Михайлов на конгреса, който трябва да избере новия шеф на Българския футболен съюз през февруари догодина. Това прогнозира вицето Йордан Лечков пред БНТ. 

Това даде да се разбере, че бившият национал отписва бившите  съотборници Наско Сираков и Любо Пенев от надпреварата за поста, въпреки че и двамата сондират възможността да катурнат Боби Михайлов.

“Абсолютно всеки може да се кандидатира. Не очаквайте от мен да вкарам някаква интрига. Всеки е добре дошъл, ако има по-добра платформа, възможности и качества в тази насока. Ще кажа само, че българският футбол никога не е имал такова признание в УЕФА като сега. На това нещо трябва да се обърне сериозно внимание и да се надгражда, а не да получавам от 20, 30, 50 човека някакви псувни, но това е друга тема", коментира Лечков.

Конгресът е този, който избира президента. Не Йордан Лечков, не Петър Хубчев, не телевизиите. Аз отсега ви казвам, че нашият кандидат ще е Борислав Михайлов, продължи с агрументите си бившият герой от САЩ и добави: Аз ще го подкрепя. Преполагам, че ще спечели, и дори съм сигурен”, заяви Лечков. И небрежно допълни, че винаги познава.