Салма Хайек пред Опра Уинфри: Харви Уейнстийн заплашваше да ме убие, не ме изнасили по чудо

Ще счупя капачките на коленете на тази п**ка“, заканил се продуцентът пред Джули Таймор

"Почувствах се засрамена от това, че бях страхлива", заяви холивудската актриса Салма Хайек пред телевизионната водеща Опра Уинфри по повод секс скандала, разтърсил кино индустрията.

Хайек отказала да участва в първия материал на "Ню Йорк Таймс“, който разкри за сексуалните нападения и тормоз, упражнявани от продуцента Харви Уейнстийн върху жените от бранша. Въпреки че Хайек вече е говорила за многобройните опити на Уейнстийн да се възползва сексуално от нея, пред Опра тя разкри нещо ужасяващо, за което не беше споменавала досега. "Той ми каза, че иска да ме убие. Той каза на Джули Таймор (режисьорката на филма „Фрида“): Ще счупя капачките на коленете на тази п**ка“, разказа Хайек.   

Още през декември тя обясни нашироко какво е преживяла по време на снимките на един от най-добрите си филми – „Фрида“, през 2002 година. В него участва друга жертва на продуцента, обявен за чудовище – Ашли Джъд.

Пред Опра Хайек описа „макиавелисткия гняв“ на Уейнстийн, който трябвало да понесе след всичките си откази.„Ще те убия, не си мисли, че няма“, заплашил я той веднъж.  

Два месеца преди избухването на скандала от „Ню Йорк Таймс“ се свързали с актрисата докато подготвяли първата си статия с разкрития за мастития продуцент.

„Те се свързаха с мен, за да стана част от първата им статия и по това време вече се беше вдигнал шум, аз започнах да плача, когато ме помолиха и в крайна сметка не го направих“, призна Хайек.

„И след това се почувствах засрамена, че бях страхлива. Подкрепях жените две десетилетия, но бях страхлива“, допълни тя.  

„Когато информацията за Харви излезе наяве, бях засрамена, че не бях казала нищо. Но чувствах, че болката ми е толкова малка в сравнение с всички други истории“, сподели звездата.  

„Уейнстийн не беше първият мъж, които ми причинява това. Бях внимателна около него. Справих се наистина добре. Може би затова той не ме изнасили“, посочи Хайек.