Ще стане ли Доналд Тръмп първия развел се американски президент?

След като предполагаемата връзка на президента с порноактрисата Сторми Даниълс - чието истинско име е Стефани Клифърд - отново се появи в медиите, че поведението на Мелания Тръмп, третата съпруга на бившия магнат на недвижими имоти, се следи под лупа, посочва БТА.

Първата дама остава във Флорида заедно с 12-годишния син Барън Тръмп. След като в неделя Си Би Ес пусна интервю със Сторми Даниълс, американските медии виждат в това признаци на семейно напрежение, по липса на отговор от самата нея.

Преди седем дни, когато всички говореха за предполагаемите връзки на президента със Сторми Даниълс или с плеймейтката Карън Макдугъл, а Макдугъл дори се извиняваше на Мелания Тръмп, тя публикува в Туитър снимка на себе си и съпруга си, усмихнати, един до друг в Белия дом.

Нейната говорителка Стефани Гришам също не издава нищо. В неделя тя просто порица вкуса на медиите към "мръснишки истории" и поиска името на сина й Барън да не се замесва в тях. Това не попречи на някои американски медии да спекулират за разделяне на президентското семейство. Подобно събитие би било първото в историята на САЩ, подчертава Сам Ейбръмс, преподавател по политически науки в колежа "Сара Лорънс".

Макар че президентите Кенеди, Рузвелт и Клинтън са имали извънбрачни връзки по време на мандатите си, "първата дама всеки път е оставала до тях", припомня той.

Доналд Тръмп може "да скъса с тази традиция, както скъса и с други", но съпругата му също може да "преглътне горчивия хап" и да продължи докрай да играе ролята, която й дава "голямо влияние", смята той.