Разследване на смъртта на Принц завърши без обвинения

Прокуратурата не е открила достатъчно доказателства за вина на бодигарда и лекаря на звездата за трагичния инцидент

Принс

Принс

Две години след смъртта на Принс разследването на полицията в САЩ не успя да установи откъде музикантът се е сдобил със смъртоносния коктейл от обезболяващи викодин и фентанил, предаде "Ройтерс".

57-годишният изпълнител бе открит безжизнен в дома си близо до Минеаполис на 21 април 2016 г. Официалната причина за смъртта му бе свръхдоза незаконно придобит фентанил - опиат, което е 50 пъти по-силен от хероина и който е причина за епидемия от свръхдози в САЩ. Лекарството обикновено се предписва за хронични болки, но Принс не е имал рецепта.

Музикантът бе известен като поддръжник на веганството и здравословния начин на живот. Но разследването, при което са били проверени всички контакти на Принс, включително телефонните му разговори и компютъра му, е установило единствено, че той е страдал от сериозни хронични болки в последните години. В дома му са били намерени и много различни болкоуспокояващи лекарства.

За да се запази анонимността му, част от тях са били предписани на бодигарда му Кърк Джонсън. Един от докторите на Принс е бил глобен за това. Джонсън обаче отрича да е имал нещо общо с фентанила и полицията не е намерила достатъчно доказателства, за да повдигне обвинения на който и да е от двамата.

По случай втората годишнина от смъртта на Принс попечителите на наследството му ще преиздадат тази седмица хита му Nothing Compares 2 U от 1984 г. с нов видеоклип, включващ непоказвани досега кадри от репетиции.