Бен Афлек призна, че отново се е лекувал за алкохолизъм

Бен Афлек

Бен Афлек

Искам децата ми да знаят, че няма нищо срамно в това да получиш помощ, когато имаш нужда от нея, сподели актьорът

Актьорът Бен Афлек съобщи, че е завършил втора програма за лечение на алкохолна зависимост за да бъде "най-добрият баща, който e възможно", предаде "Ройтерс".

44-годишния Афлек сподели във "Фейсбук" профила си, че лечението е "една от много стъпки" към възстановяването му и специално благодари на съпругата си Дженифър Гарнър, с която са разделени от 2015 г., за помощта при отглеждането на децата им.

"Завърших лечение на алкохолната си зависимост; нещо,през което съм минавал преди и с което ще продължавам да се боря", написа актьорът, режисьор и продуцент.

"Искам децата ми да знаят, че няма нищо срамно в това да получиш помощ, когато имаш нужда от нея и да бъда източник на сила за всеки, който има нужда от помощ, но се страхува да направи първата стъпка", добави той.

През 2001 г. актьорът премина през 30-дневна програма за лечение на алкохолната му зависимост. Представител на Афлек потвърди новината. "Бен е осъзнат и умен човек, който реши, че без алкохола ще живее по-пълноценнно. Той е решен да тръгне към по-здравословен път с подкрепата на неговото семейство, приятели и фенове."

Афлек е носител на две награди "Оскар" за работата си като сценарист и продуцент, а последно се прояви и като режисьор на екранизацията на романа за сухия режим "Те живеят в нощта" на Денис Лихейн, който обаче не бе приет добре. Актьорът ще се завърне в ролята си на супергерой във филма The Batman.