След Кошлуков Каменаров вкарва в БНТ и Уляна Пръмова

Уляна Пръмова

Уляна Пръмова

След назначавеното на Емил Кошлуков за шеф на БНТ1, в държавната медия се завръща и бившият и генерален директор Уляна Пръмова.
От 9 февруари, петък, тя ще оглави дирекция “Информация” и така ще ръководи новините, публицистиката и спорта в БНТ.

“В края на краищата реших, че може пък човек да не си почива и да работи лесно, а да работи по-трудно", каза Пръмова пред “24 часа”. Тя признава мелодраматично, че за последните 4 месеца е имала две предложения  от генералния шеф на БНТ Константин Каменаров. И двата пъти той ѝ предлага да поеме ръководството на новините на обществената телевизия, но тя отказвала. Явно страшна драма са преживели и двамата. 

Пръмова идва на този пост от БТА ,  а преди това това беше два мандата шеф на БНТ, по времето на президента Иван Първанов. Уляна Пръмова никога не е крила топлата си връзка с БСП, а за шефския пост преди години лично я протежира Георги Първанов. Тя е етърва на Меглена Кунева Пръмова и снаха на покойния велможа в БКП Иван Пръмов.

С избора на Каменаров за шеф държавната телевизия обществото очакваше нов повей за независимост и защита на високи професионални стандарти. Каменаров, който все още живее с ореола на бивш шеф на пресцентъра на правителството на Иван Костов, обаче реши да приложи в БНТ далавераджийския принцип в строителния бранш – конкурсът за даден обект печели обществено приемлива фирма, а след това тя наема като подизпълнители „наши хора”, за да въртят работата и да обслужват интересите на задкулисието.

Едва ли Каменаров щеше да получи и от СЕМ, и от обществото доверие, ако беше обвил, че ще наеме като свои заместници Кошлуков и Пръмова.