Казанлък стяга рок фест пред чинията на Бузлуджа

Под мотото "Бузлуджа - рок култура" казанлъшки бизнесмени и общественици с активната подкрепа на общината се готвят за първия рок фестивал на върха. Той е обявен за събота, 8 юли, от 19,30 часа, като домакините обещават тридневна къмпинг-зона и зона за кетъринг, с продажба на храна и напитки в дните 7,8 и 9 юли, съобщава "24 часа". Предвидено е сцената, на която ще се изявят 3 български рок групи, да бъде разположена точно пред входа на бившия Дом-паметник на БКП, а за зрителите ще има седящи места. Поканени са групите "Кикимора", SEVI и INSPIRATON.

Очакванията са поне 2500 рокаджии от цялата страна на посетят фестивала. Според програмата му, на 7 юли вечерта ще бъде презентиран пред публиката проектът на младата архитектка Дора Иванова за реновиране на монумента.

Идеята за рок феста бе афиширана за първи път през март т.г., а кметът на Казанлък Галина Стоянова, избрана от ГЕРБ, подчертава, че са прегърнали идеята веднага, защото в това събитие има послание, за което общината работи и подкрепя отдавна.