Валентин Танев: Социализмът беше голям компромис, който убива мечти, и днес се раждат деца с комунистическо съзнание

Ще играя в новия "Оркестър без име" Велко Кънев, харесва ми образа, защото показва как се правят компромиси при комунизма

Валентин Танев

Валентин Танев

"Не е лошо да си на прага на 60-те, защото никой не очаква нищо от теб. Щастлив съм, защото винаги съм си вършил работата. Драматургията и режисурата са най-важните в театъра. За 33 години на сцената съм се срещал с най-добрите. Търсят ме за комедии основно, но съм играл и драми. Съхранява ме чувството ми за хумор". Това заяви пред БНТ артистът Валентин Танев, който е и част от шоуто "Господари на ефира". 

"В момента играя 11 постановки, които имат успех. Най-трудно излизам от образа в "Лазарица", защото имам нещо лично, което ме докосва. Ще играя ролята на Велко Кънев в "Оркестър без име" в "Арена Армеец". Аз също съм бил като Велко, който винаги е искал да има оркестър и се бореше. Такъв беше и образът му по времето на социализма. Странно ми е, че младите се раждат с идеята на комунистите. Това е трудно изтребимо нещо. Като малко корейче съм развявал знаменце, викал съм "Слава за БКП". Постепенно обаче преминах по стълбичката и започнах да слушам западна музика, но въпреки това - няма как изчистит от себе си социализма. Комунизмът беше един голям компромис. Той убиваше мечти", каза още Танев.