Акад. Умберто Галимберти осветява в София митовете на нашето време

Известният италиански философ, социолог и психоаналитик с първа лекция в България

Акад. Умберто Галимберти

Акад. Умберто Галимберти

В края на тази седмица за първи път у нас ще дойде известният италиански философ, социолог и психоаналитик  акад. Умберто Галимберти. Името му е от световна величина, но за съжаление няма нито един текст, публикуван на български език. 
    Академик У. Галимберти е преподавател по философия във Венецианският университет и известна обществена фигура. Той е  един от малкото европейски философи, чийто трудове са насочени не само към научните кръгове, но и към популярния читател. Издал е повече от 30 книги с продажби от над 1 млн. екземпляра. Това, което го е направило толкова популярен е неговия дълбок и в същото време разбираем анализ на феномените в съвременното общество. 
    Галимберти е не само специалист в сферата на тълкуването на съвременният светоглед и неговите проблематики, но и в посочване на пътищата за излизане от кризите и парадоксите, които самото общество създава. Проникновенията в неговите лекции и книги са истинска наслада, за онези, които не само искат да разберат света, в който живеят, но желаят да живеят смислено и пълноценно.  По тази причина той е търсен и ценен събеседник – участва в десетки ТВ и радио предавания, политически и социални дебати, научни конференции, беседи, симпозиуми, семинари и др. 
    Лецията му „Митове на нашето време” в Столична библиотека-Американски център на 30 март (петък), от 18 часа е първата му среща с българска публика, което превръща гостуването му у нас в истинско академично и интелектуално събитие.  Посещението на италианския философ е по покана на фондация "Междукултурен диалог".