Кубрат Пулев триумфира срещу Кевин Джонсън в "Арена Армеец"

Кобрата бе абсолютният хегемон на ринга, като не позволи на претендента за пояса дори и да си помечтае за краен успех
Мачът в тежка категория за интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация завърши с категорична победа за българския боксьор, който прати американския си опонент към най-близката болница. Кобрата беше абсолютният хегемон на ринга, като не позволи на претендента за пояса дори и да си помечтае за краен успех, коментира topsport.bg . Българинът наистина не даде шанс на съперника си.
Първият рунд започна с размяна на леви прави удари между двамата. Ляво кроше в главата на Кобрата бе последвано от високо вдигната дясна ръка на Джонсън, лявата му бе ниско долу. Очаквана тактика, от страна на американеца.

Кобрата вкара Джонсън в ъгъла и го надвеси над въжетата със серия от удари в лицето и тялото на старта на втория рунд. Ляво кроше на Пулев в лицето на Джонсън и два поредни удара на американеца в тялото на Кубрат бяха последвани от ляв прав, ляво кроше и Джонсън отново на дистанция от българина.
Пулев настъпваше, докато Джонсън отговаряше със серия удари в тялото на Кобрата. Впоследствие за първи път в мача двамата влязоха на размяна. Американецът пробва серия в тялото на Кобрата, но той го блокира успешно.

Десният ъперкът на Джонсън преминаваше все така на сантиметри от целта... От щаба на американеца на няколко пъти претендираха, че Кобрата е играл с лакът.
Ако бе нацелил съперника си при своя опит в петия рунд, Кобрата щеше да откъсне главата от тялото му. Кевин Джонсън продължаваше да
Рунд номер 8 може би беше и най-силният на сметката на Пулев. В него той наложи надмощието си и съвсем притисна своя опонент до въжетата.

В деветия рунд Джонсън съвсем изнерви българина, като не спираше да държи главата си приведена и така не позволяваше на съперника си да се бие, пише topsport.bg.
Още в следващия рунд и окото на американеца бе затворено, и устата му - разбита. 
Рунд преди края Джонсън просто се провисваше по тялото на Кобрата и бягаше от сблъсъци и от ударите на българския си съперник.