Красен Кралев за Кубрат Пулев: Яд ме е. Няма българин, който да не го е яд

Дори да загубиш срещата, е престиж и шоу, заяви спортният министър

Красен Кралев

Красен Кралев

Това не е първият или последният мач, когато претендентът се отказва, заяви пред bTV спортният министър Красен Кралев за пропуснатия златен шанс на Кубрат Пулев да участва в двубоя с Антъни Джошуа. Финансовият и моралният залог е голям. Дори да загубиш срещата, е престиж и шоу. Уважавам решението на Кубрат. Освен за парите, големите спортисти работят и за честта си.  "Яд ме е. Няма българин, който да не го е яд. Някои фенове залитат в крайности, в хейтърски коментари. Трудно ще се отдаде българин да се изправи два пъти в мач за световната титла. Но той си знае какво се е случило. Кубрат не е загубил шансовете си като претендент", каза още министър Кралев.

Той коментира появилите си коментари за кръг "Царско село" и кръг "Домусчиев" в БФС. "Във всяка федерация има лобита, групи и противоборства. Това не е български патент. Винаги преди конгрес има напрежение. Чрез медиите се премерват сили. Още няма кандидатури. Но е ясно, че Боби Михайлов ще е кандидат", обясни Кралев.

Няма спор за спортните зали за ЦСКА. Имаше клевета, темата е приключена. Сега е важно да се приключи търгът с базите. Ние сме приключили с тръжната документация. Наясно сме кой кой е. Наясно сме кой вдига пушилката, поясни министърът. Има закон, който трябва да се спази. Трябва да си извървим пътя, допълни той.