Корнелия Нинова: Над 2 млн. поискаха мажоритарен вот, но останалите явно са за пропорционален

БСП не е достатъчно активна опозиция по темата за съдебната реформа, призна лидерът на БСП

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

Цялата политическа класа е длъжник към хората по темата корупция. Аз съм обективна и признавам, че ние трябва да работим още по тази тема. БСП не е достатъчно активна опозиция по темата за съдебната реформа, призна в предаването "Събуди се" по Нова телевизия лидерът на социалистите Корнелия Нинова. . Готова съм да стигнем до край по темата за съдебната реформа. Всеки трябва да получи заслуженото. Промените в закона и всички мнения се свеждат до бързото производство. Хората се интересуват и от справедливо производство. Всички промени трябва да водят до това, че когато човек отиде в съда, трябва да получи бърза и справедлива присъда. Не трябва да привнасяме буквално чужди модели. Хубаво е да взимаме най-доброто. В основата на всичко е борбата с корупцията, категорична беше тя.

Над 2 млн. българи поискаха мажоритарен вот, но останалите не гласуваха на референдума и явно са за пропорционален вот. Нашият законопроект не разделя, защото предлага смесена система. Имаме готовност и сме последователни в нашите обещания. Ще дадем възможност на хората да гласуват мажоритарно или пропорционално. Вчера проведохме сериозна дискусия.

Договорки с ГЕРБ не правим. Все още не сме разговаряли с другите партии по темата, разкри тя.

На въпрос защо й е на БСП телевизия, Нинова отговори: Това е единственото обещание, което съм дала и още не съм изпълнила. И, второ, много е важно да могат нашите послания да стигат до хората, които ни симпатизират.