Класически крем карамел

Тествана и безупречна рецепта за един винаги любим десерт

Необходими съставки

прясно мляко - 1 л
захар - 1 ч.ч., за крема
яйца - 6 броя, по-големички
ванилия - 1 пакетче
захар - 1 к.ч., за карамелизирането

Начин на приготвяне

Сипете захарта за карамелизирането в съд на котлона заедно с малко вода и нагрявайте, докато се получи златист карамел. 

Разпределете го в предварително подготвените формички.  

Разбийте яйцата, останалата захар, ванилията и прясното мляко и разпределете сместа в купичките. 

Наредете ги в дълбока тава, долейте вода в тавата до 1/2 на формите и сложете да се пекат, докато хванат приятна кафеникава коричка отгоре. 
Пече се на слаба фурна 1 час, на около 150-160 градуса, защото водата не трябва да завира. В противен случай крем карамелът ще стане на балончета.

Крем карамелът се обръща в чиния преди поднасяне. (recepti.ezine.bg)