Първата тема в разговора е била за състоянието на нашите въоръжени сили и необходимостта България да бъде равностоен партньор в НАТО

Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов смята за голям свой успех вчерашната си среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Според него тя е отговор на всички твърдения, според които той нямало да получи допуск до класифицирана информация и прием на най-високо ниво в Брюксел.

Каракачанов подчерта, че редица негови предшественици на този пост не са били приети от генерален секретар на НАТО.

Първата тема в разговора вчера е била за състоянието на нашите въоръжени сили и необходимостта България да бъде равностоен партньор в НАТО. Станало е дума за бюджета за отбрана и ангажимента на страната ни да отделя 2 % от брутния вътрешен продукт за армията.

"Темата за тероризма. Знаете, че има идея и тя ще бъде поставена още на 25-ти на срещата, на която ще присъства и американският президент Тръмп за включване на НАТО в антитерористичната коалиция срещу ИДИЛ. Една от темите, които коментирахме, е ситуацията на Балканите", разказа вицепремиерът и министър на отбраната.

14 Коментар(и)

 • АС/DC

  АС/DC(20 May 2017 - 04:05)

  Отговор

  Агент"Иван"-от руското КГБ е министър на отбраната на Европейска България и точи лиги в централата на НАТО ,слухти,ослушвасе и се надява да открадне някаква ценна информация от ген.секретар Столтенберг и на бегом в свински тръст ще я докладва на ген.Решетников и Путин. Този глупак ще бъде съден един ден за предателство в полза на чужда нам държава!

  • ДС КГБ доносник

   ДС КГБ доносник(20 May 2017 - 09:05)

   Ако НАТО допусне чужди агент на ДС,а то е поделение на КГБ,значи са извършили таен съюз? Е,не,малко вероятно е,да поживеем,да видим,другият вариант е да си шият ушанки на Запада..

 • ЭВ

  ЭВ(20 May 2017 - 02:05)

  Отговор

  Аз за Столенберг не се притеснявам, той е информиран. Нашият се хили като п___ка в нови гащи и не знае какво го чака...

 • министър Ченгев

  министър Ченгев(19 May 2017 - 22:05)

  Отговор

  Красьо доносника на комунистическите тайни служби-в НАТО.И това доживяхме.

 • гръцки циганин от русе,вмро,дскгб,пък в Брюксел.

  гръцки циганин от русе,вмро,дскгб,пък в Брюксел.(19 May 2017 - 22:05)

  Отговор

  От снимката може да се направи сравнение,между европейски ЧОВЕК и руска СВИНЯ с българско гражданство.

 • специален агент

  специален агент(19 May 2017 - 21:05)

  Отговор

  Иванчо ще получи достъп до класифицирана информация със сигурност . Например ще му бъде сведено до знание броят на испанските врабчета в Испания или маршрута на пролетната миграция на щъркелите от Египет до България . Ако случайно залюбопитства за нещо по-съществено, ще го препратят към партньорската служба на Кремъл .

 • Ощавен маркиз

  Ощавен маркиз(19 May 2017 - 21:05)

  Отговор

  наРОДЪТ сам "си поиска", агент Иван НАТО да ръкостиска... Ма, от дружеско рукостисване до яко фащане за очевадните евраз-продажни топки има известна разлика. Въпрос на стратегическо търпение. И дипломатска КУРтоАзия.

 • 112

  112(19 May 2017 - 21:05)

  Отговор

  За България е абсолютен срам да е член на тоя блок от военнопрестъпници и съставен основно от врагове на България. Всеки който е подписвал нещо за НАТО и се е здрависвал с тях ще бъде обесен, включително и тоя шкембе-войвода, макар че трудно ще намерим дърво да го издържи.

  • Бимбо

   Бимбо(19 May 2017 - 21:05)

   Ами, срамувай се бе! Някой да ти пречи!

 • Другата гледна точка

  Другата гледна точка(19 May 2017 - 21:05)

  Отговор

  Голяма "радост" - агент Ивань щял да получи допуск до класифицирана информация...

 • Татарчев

  Татарчев(19 May 2017 - 20:05)

  Отговор

  Комунистическият боклук, създал фалшификата МВРО - БНД, бил приет добре. Кой ти вярва на лъжите бе руска подлого

  • Мамарчев

   Мамарчев(19 May 2017 - 21:05)

   Ей, ти ни утрепа от смях бе! А Боко и Цецо какви са? Да не би да са капиталистически боклуци? Цялата "държава", с цялото ни т.н. правителство и "премиер" са комунистическо-руски боклуци. А ние сме задунайско-банкянска кочина!

  • Шамарчев

   Шамарчев(19 May 2017 - 21:05)

   Те не са такива, Мамарчо! Те са десни, с много проевропейски и евроатлантически възгледи, убедени демократи! Такива са били през целия си жизнен път, утвърждавали са идеалите на Свободата и Демокрацията - единият на караулката на ДС, другият - в съдружие с Пашата и Маджо... Чисти, светли и съвременни строители на Европейска България, длъжен си да верваш!

 • Комисията по досиетата

  Комисията по досиетата (19 May 2017 - 20:05)

  Отговор

  По важното е как ще оценят доклада за срещата му в Москва !!! Дали Решетников ще оцени срещата за успешна, е много по - важно в случая !!

Оставете коментарОбнови