Какво да правим с останалия от Великден сух козунак

Една идея за желиран сладкиш с лек и свеж вкус

Необходими съставки:

козунак - 1/2 брой
компот - 2 броя
желатин - 10 грама

Рецептата за желиран сладкиш от сух козунак е най-икономичната рецепта със сух козунак! Приготвя се подръчни материали, а полученият сладкиш е лек, свеж и много вкусен! Освен това желираният сладкиш от сух козунак е още една идея какво да приготвите с останалия след Великден сух козунак. Желираният сладкиш от сух козунак се приготвя бързо и лесно, рецепта, подходяща и за най-начинаещите готвачи.

Първата стъпка от рецептата за желиран сладкиш от сух козунак е подготовката на желатина. Следвайте инструкциите на пакетчето - изсипете съдържанието на пакетчето в чаша, залейте с 2-3 супени лъжици от сока на компота и сложете чашата в съд с вода на котлона, за да разтопите желатина на водна баня.

Докато желатинът се разтваря, нарежете козунака на филии. В купа сложете прозрачно домакинско фолио. На дъното на покритата с фолио купа сложете от плодовете на компота, върху тях филийките козунак, върху козунака отново от плодовете. Повтаряйте процедурата, докато съставките свършат, като най-горният пласт трябва да е плодове.

Разтворения желатин разбийте в 500 мл сок от компота и след като разбъркате добре, го изсипете върху сладкиша и го приберете в хладилника за няколко часа, за да стегне желатинът.

Сладкишът е готов, уверява supichka.