Ето как да сварим перфектните яйца за Великден

На Велики Четвъртък и Велика Събота варим и оцветяваме великденските яйца. Нерядко обаче разочарованието от варенето е огромно, защото всички яйца в тенджерата са пукнати. Затова експертите съставиха списък със съвети, които да следваме, за да избегнем подобна драма.

Като начало, извадете яйцата от хладилника поне 1-2 часа по-рано, за да престоят и да изравнят температурата си с тази на стаята. Тогава можете да преминете към варенето им.

Когато поставяте яйцата в съда, в който ще ги варите, не ги пускайте рязко и от високо, а внимателно ги наредете на дъното.

Сложите яйцата във водата докато е студена.

Яйцата задължително се поставят на един ред, само по дъното на съда, в който ги варим. Водата трябва да е около един пръст над тях.

Сложете няколко супени лъжици оцет  в тенджерата преди да е завряла водата. Така ще предотвратите напукване

Добавянето на сол пък няма да позволи на част от белтъка да изтече, ако случайно някое от яйцата се спука.

Яйцата задължително се варят на бавен огън.

След като водата кипне, намалете котлона и оставете водата да къкри. Нужни са ви 8-10 минути, за да бъдат готови.

Успех!