Кабинетът разваля концесията на летище София следващата сряда

Министър Алексиев заяви, че право на редовното правителство е отново поднови концесията
Странно решение взе служебният министър на транспорта Христо Алексиев. Прекратяването на концесията на летище София от правителството остава за идната сряда. Тогава транспортният министър ще внесе предложението си на заседание на Министерския съвет с аргументите си, както и с финансова обосновка за предложението аеропортът да бъде даден на  турска фирма.
Помолен за коментар дали има смисъл това действие, ако  следващото редовно правителство анулира това решение и отново поднови концесията, Алексиев каза, че това си е негово право, но той в случая защитава собствената си позиция и виждане по въпроса. Припомняме, че концесията бе започната от ГЕРБ, а именно това е партията, която първа ще получи мандат за сформиране на кабинет, като победител на отминалия парламентарен вот.
Алексиев бе и единственият министър, който уважи медиите, събрани от сутринта в Министерския съвет и напразно очакващи поне вицепремиера Стефан Янев, ако не служебния премиер Огнян Герджиков, да направи коментар за отминалите парламентарни избори в неделя.
Вместо това, гласът на кабинета Ирина Белчева прочете редовното комюнике, този път за сделка с Малта за продажба на парникови емисии за  2,5 млн. лв. и няколко промени в социалното законодателство.