Патриотите ще се сдобряват на извънредна среща в парламента

Няма напрежение в коалицията, отсече вицепремиерът Валери Симеонов

Лидерите на парламентарното мнозинство се събраха на извънредна среща в парламента, за да тушират напрежението в коалицията. Масло в огъня наляха вчерашните коментари на Сидеров, които прозвучаха като остра критика към депутатите на ГЕРБ.
 
В стаята на Обединените патриоти влязоха един след друг преди минути лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, на ПГ на ОП Волен Сидеров и лидерът на НФСБ Валери Симеонов, предава Канал 3. 

"Няма напрежение", отсече Валери Симеонов в кулоарите на НС преди насрочената среща.

На въпроса дали на коалиционния съвет в ОП са успели да тушират напрежението, отвърна с въпрос: "Вас какво ви интересува тая работа? Отношенията в едно семейство са си работа на семейството", отсече лидерът на НФСБ. 

"Нали виждате, че има правителство, има управление", контрира внушенията за коалционните трусове вицепремиерът. 

Симеонов не смята, че трябва да бъде сменен председателят на ПГ на ОП Волен Сидеров, чието избиране е подкрепил, въпреки, че лидът на "Атака" го нападна с думите, че ако му тежи вицепремиерският пост, той самият би могъл да го смени.

На това Симеонов се засмя и отвърна, че няма проблем, само че решението за поста му не е на тях двамата, а на цялата коалиция. 

Припомняме, че в последните дни се разразиха остри разногласия в управляващата коалиция по различни въпроси, което доведе до размяната на обидни реплики пред медиите между лидери на партиите влизащи в нея. Снощи Валери Симеонов каза в аванс, че се очаква "в много скоро време коалиционният съвет да се събере за изясняване на ситуацията."