Изтеглиха ужасен жребий за Григор Димитров в Пекин, среща победителя от турнира в Русия

Тенисистът ни се изправя срещу коварния съперник Дамир Джумхур

Григор Димитров

Григор Димитров

Григор Димитров ще бъде поставен под номер 3 в схемата на тенис турнира от сериите АТР 500 в Пекин, който ще се проведе между 2 и 8 октомври. Българският ас изостава по точки само от световния номер 1 Рафаел Надал и от четвъртия в класацията на АТР Александър Зверев. 

Както е известно, тази седмица хасковлията изравни личния си рекорд и се завърна на осмо място в ранглистата за първи път от три години, като има невероятен шанс дори да подобри постижението си, защото пред него все още са отказалите се до края на 2017-а Анди Мъри и Новак Джокович. Димитров има да защитава 300 точки от страхотния си рейд към финала в Пекин миналата година, когато отстъпи на Мъри в битката за трофея, а по пътя си преодоля Рафаел Надал и Милош Раонич (който не излезе на корта).

Именно в Пекин ще бъде първият турнир на Григор Димитров след разочароващото му участие в US Open, където отпадна още във втори кръг от руския тийнейджър Андрей Рубльов. На 30 септември българинът ще разбере първия си съперник в Пекин. В първия си мач тениситът ни ще се срещне с коварния Дамир Джумхур, който е номер 40 в ранглистата. Той преди седмица спечели турнира в Санкт Петербург и победи на финала Фабио Фонини. При успех на Гришо, той ще срещне не по-лесния съперник от мача между Хуан Мартин дел Потро и Пабло Куевас.

Топ поставени в схемата в Пекин:

1. Рафаел Надал
2. Александър Зверев
3. Григор Димитров
4. Джон Иснър
5. Роберто Баутиста Агут
6. Пабло Кареньо Буста
7. Джак Сок
8. Ник Кирьос