Изригване на вулкан и поредица от инциденти в различни точки от света

Пожар изпепели музея за морска история в Джакарта

Снимка: Sputnik International

Снимка: Sputnik International

Поне 10 души загинаха при рухването на мост в централна Колумбия. Жертвите са работници, участвали в изграждането на съоръжението. Те са паднали от близо 300 метра височина в пропастта, в планинския район Чирахара. Други 11 техни колеги пък са в неизвестност. Има и много ранени. 446-метровият мост, свързващ Богота с областта Лянос Ориенталес, на югоизток от столицата, трябвало да бъде открит през март, съобщи "Dailymail". 

Десетки пожарникари се бориха в продължение на часове с пожара, който погълна триетажната сграда на мотел в градчето Лоурънс, щата Канзас. Все още не е ясно какви са причините за бедствието и за щастие няма пострадали, предаде "kmbc".

Огнена стихия в индонезийската столица Джакарта пък изпепели музея за морска история в града. Посетителите са били евакуирани на време и няма пострадали при инцидента. Повече от 20 пожарни и десетки огнеборци се бориха с пламъците в продължение на часове, но огънят е успял да погълне ценни артефакти от колекцията на музея и да изпепели сградата, която е строена през 1652-ра година по време на холандската колонизация, предаде "Ройтерс".

15 хиляди души бяха евакуирани заради опасност от изригването на вулкана Майон във Филипините. Кратерът избълва огромен стълб лава, която се стича на 2 км. надолу по склоновете. 
Майон, който се намира на 340 км. югоизточно от столицата Манила, е изригвал около 50 пъти през последните 500 години, съобщи БТВ.