Показват самурайския костюм на Тато за рождения му ден в Правец

В Правец правят изложба на подаръците на Живков

Тодор Живков

Тодор Живков

В къщата-музей на Тодор Живков правят изложба с подаръците, които е получил като първи в държавата, съобщиха от БТВ. Част от тях са безумни и не едва ли Тато е можел да използва. Хората ще могат да видят например седлото, което му е подарил Муамар Кадафи за камили, както и самурайския му костюм.

"Има стотици подаръци, които сме изложили. Живков ги е получавал през годините. Сред тях са хладни и огнестрелни оръжия. Има и автомат от Никарагуа", споделиха организаторите. По думите им, някои от тях струват хиляди долари, а други са безценни, тъй като са направени по поръчка и от тях има няколко броя.

В колекцията е изложен и костюм на самурай, който е получил Тато. Даровете му ще са изложени в две зали. Те ще са разделени на подаръци от България и Балканите, както и от западния свят. Показан е и позлатен инкрустиран пистолет. Повод за изложбата е рожденият ден на Живков, който е роден на 7-и септември 1911 г. Хората ще видят още личния електрически казан за ракия на Живков, какво и чинии с неговия лик. Въпреки че рожденият му ден е утре, хората в града още днес са отишли да отдават почит на комунистическия вожд.