Иван Тотев призова пловдивчани: Не протестирайте срещу ремонта на пътя

Реконструкцията върви бавно, защото под земните пластове на Коматевско шосе е открит античен акведукт

Иван Тотев

Иван Тотев

Кметът Иван Тотев призова днес жителите на квартал Коматево да не блокират околовръстния път и да имат още малко търпение за ремонта на Коматевско шосе. Протестите  срещу забавилата се реконструкция са насрочени за 3-ти септември, ако дотогава работата на булеварда не се засили. 

"Всеки ремонт създава неудобства, но на шосето се работи усилено, а ние постоянно разговаряме с представителите на фирмите и граждани", увери Иван Тотев. Той напомни, че реконструкцията върви бавно, защото под земните пластове на Коматевско шосе е открит античен акведукт, който трябваше да бъде проучен от археолозите. На някои отсечки чакахме по 4 месеца, докато археолозите приключат, отбеляза градоначалникът и подчерта, че древният акведукт е уникален за науката. 

В момента се прави пътното легло между "Филкаб" и отбивката за "Остромила".  До входа в квартала има отсечка от 200 метра, която засега не е проучена и също може да има изненади, предупреди кметът. Засега няма да правят кръгово  кръстовище на главната улица на Остромила и ул. "Димитър Талев", каквато идея имаха в общината.