Елена Йончева: Виновни са и тримата бивши министри от кабинета "Борисов" - Ивелина Василева, Лиляна Павлова и Петър Москов

Министрите от служебния кабинет разясняват пред депутатите за урана във водата в Хасковско.

Хората в град Хасково са разтревожени и уплашени, заяви в началото на дискусията в парламента Елена Йончева от БСП. Шест месеца след като са регистрирани завишени нива на уран се е крило от гражданите. Още от 2014 и 2015 г. има завишени нива на радиоактивност във водата на Хасково.

Вина носи правителството на ГЕРБ, обвини тя. Йончева посочи виновниците Ивелина Василева, Лиляна Павлова, Петър Москов - и тримата бивши министри от кабинета "Борисов-2".

Служебният здравен министър Илко Семерджиев представи хронология на събитията, известни до момента. Връчени за предписания на ВиК. Взети са мерки за осигуряване на питейна вода.

Дадени са и нареждания да се предотвратят здравните рискове за хората, както и да се осигури питейна вода за готвене за лечебни и детски заведения. Според здравния министър няма заплахи за здравето на хасковлии и ситуацията е следена от здравните власти.

9 Коментар(и)

 • коментар

  коментар(21 April 2017 - 14:04)

  Отговор

  Е тоя беше казал, че здравната система била в пълен хаос.Ами сега като изтровиха народа как е здравната система?Когато БСП е на власт всичко било най-хубаво а когато не е на власт всичко било в разруха.То и служебния кабинет си е БСП и пак сътвориха сума ти гадости и смрадни.Народа реве, че водата им е отровна защото я усещат при пиене ама щом брадатко Илко казва, че нищо и няма край!!!

 • Когато Москов купи ваксините (неупотребени още) му изядохте главата

  Когато Москов купи ваксините (неупотребени още) му изядохте главата(21 April 2017 - 12:04)

  Отговор

  Какъв ли не го нарекохте: "убиец на деца", "Менгеле" и пр. Сега този слуга на ДПС (той водеше кампанията на Орешарски за президент от ДПС) скри жизнено важен факт, което не се беше случвало от Шиндаров и Чернобил насам и медиите говорят с половин уста... Какво чакате? Червената пропаганда няма да охули своите...

 • Гайгер

  Гайгер(21 April 2017 - 12:04)

  Отговор

  Опасност наистина няма никаква. Много по-високи стойности на уран в питейната вода има на много места, например в Норвегия, Финландия, Канада. И нищо, няма истерия и радиофобия, живеят си хората рекордно дълго. Уранът е един от широко разпространените в природата елементи, уран има във всяка вода, с изключение само на дъждовната, има във всяка храна. Европейските норми са само препоръчителни, България трябва да се върне към старите норми, които са съобразени с геологията и разпространението на уран на територията. Иначе уран над сегашните мижави норми ще бъде намиран на още много места, и разни негодници ще подгряват истерията на много простото население. Един от тези негодници е министър Семерджиев, който започна тази истерия, и негодниците от руската агентура БСП ще есплоатират радиофобията и простотията докрай. Няма кой да обясни на простотията, че на порядъци по-голяма радиологична опасност представлява радонът, който се натрупва в добре запечатаните санирани жилища. Да не говорим за замърсения въздух и некачествената храна. Ама народ, който е привикнал да го манипулират и докарват до истерия, той си търси дозата като наркоман. Ако пък обяснят, че уранът е измислен в пъклена Америка, подобно на ГМО и шистовия газ, кретените ще бъдат напълно щастливи.

 • дума

  дума(21 April 2017 - 11:04)

  Отговор

  Не само,че няма риск за хасковлии,но и данните на зъболекар Семерджиев сочат ,че водата лекува доста заболявания,като ревматизъм и хемороиди например.Поради тази причина лично под патронажа на господин министъра хасковската„минерална“ вода ,ще бъде официално сертифицирана,като една от най-лековитите в България.През оставащото време на служебното правителство ,ще бъдат въведени и други марки с „лековити“води : Първомайска,Димитровградска и т.н.

  • Гайгер

   Гайгер(21 April 2017 - 12:04)

   Факт е, че на много места у нас има радиоактивни минерални води, и населението ходи там да се освежава без никакъв страх. Даже се радва, като му кажат, че в Нареченски бани, например, има много 'лечебен' радон. Същото население, което е в истерия заради напълно безвредните нива на уран във водата. Неизповедими са пътищата на простотията.

 • as

  as(21 April 2017 - 11:04)

  Отговор

  Kostovashkata gad Ilko S . da ide da pie edna haskovska voda. Edno vreme sled acvaryata vav Fukushina , yaponskiat minister napravi tochno.Neka kradlivata nenasitna kostovashka gad da napravi sashtoto

 • Бокова

  Бокова(21 April 2017 - 10:04)

  Отговор

  Йнчева много рано даде пълна газ, да успокои малко топката да не каталяса преждевременно. Щото и това правителство ще е на Борисов, още чисти водоисточници колкото щеш, а и уран има достатъчно.

 • Йе

  Йе(21 April 2017 - 10:04)

  Отговор

  А йелена йончева е едно празно кречетало, което сипе обвинения според правилника на партийния рабочий!

 • Стига лъжи!

  Стига лъжи!(21 April 2017 - 10:04)

  Отговор

  Eй тоя ИЗМАМНИК трябва ди си понесе наказанията, които датират още от античовешката Му нездравна реформа!

Оставете коментарОбнови