Ангелкова с нова акция - готви пътна карта на България и Русия

От туристическото министерство потвърдят, че предстои синхронизиране на основните туристически събития

България и Русия имат намерение да работят над пътна картна, както и да синхронизират основните туристически събития, предава ТАСС, цитирана от "Фокус". Пресслужбата на Министерството на туризма на България заяви, че по време на конференцията „Духовни и историко-патриотични маршрути в България и Русия“, двете страни са се договорили по този въпрос. 

„Благодарение на съгласувания календар, ще можем по-ефективно да работим над развитието на туризма“, каза заместник-министърът на туризма на България Милко Теофилов. 

„Ще се постараем, да информираме възможно най-много представители на руския туристически бизнес относно българските възможности“, заяви от своя страна директорът на департамента за туризъм и регионална политика към Министерството на културата на Русия Олга Ярилова. 

От българското министерство отбелязаха, че в рамките на форума е обсъдена и програма по обмен и практика за студенти, които биха могли да работят през летните месеци на българските курорти. С интерес бе прието и предложението за включване на български ученици в програмата „Опознай Русия“, в която участват детски групи от Австрия, Сърбия, Словения и Гърция.