Лондон иска повече британски стоки на пазара на ЕС след Брекзит

Британската стратегия в преговорите за излизането си от ЕС ще бъде публикувана преди следващия кръг преговори, предвидени за края на този месец

Лондон иска да разшири наличността на британски стоки на пазара на Европейския съюз след Брекзит и да сложи край на пряката юрисдикция на най-висшия европейски съд - това ще бъде заложено в два документа на британското правителство, които ще бъдат публикувани следващата седмица, предадоха ДПА и „Ройтерс", цитирани от БТВ.

Британската стратегия в преговорите за излизането си от ЕС ще бъде публикувана преди следващия кръг преговори, предвидени за края на този месец. Общо ще бъдат публикувани пет нови документа, каза британският министър за Брекзит Дейвид Дейвис.

Те ще обхващат пет области - стоки и услуги на пазара, юрисдикция на Европейския съд, поверителност на официалните документи и на информационния обмен с ЕС, сътрудничество в областта гражданското правораздаване и потоците от данни между Великобритания и ЕС.

Миналата седмица Лондон публикува предложенията си за бъдещо митническо споразумение с ЕС и за избягването на физическата граница с Ирландия след излизането на Великобритания от ЕС.