Кои са предпочитаните квартали за покупка на луксозен имот в София

Добра инвестиция са затворените комплекси, които са изнесени по периферията на столицата

Търсенето на луксозни имоти в София продължава да бъде много динамично. Предпочитаните райони за покупка на висок клас жилище са кв. Бояна, кв. Лозенец, кв. Докторски паметник, кв. Изток, кв. Иван Вазов и идеалният център на София, коментира пред Economic.bg Невена Валентинова, управляващ директор на LUXIMMO (Лукс Имоти) - Качествени и луксозни имоти в България и чужбина.

Според анализа на агенцията това са кварталите, неподвластни на икономически катаклизми и временни трендове. Добра инвестиция са и затворените комплекси, които са изнесени по периферията на столицата, добавя Валентинова. „Когото говорим за разумна инвестиция в такъв комплекс, трябва да сме уверени, че той предлага най-висок клас на обслужване и сигурност.”

„В момента много райони са търсени, защото пазарът на имоти е в добра позиция. В периода на т.нар. криза почти липсваше строителство на нови луксозни сгради и съвсем естествено се достигна до едно състояние на  “глад” от страна на купувачите”, споделят още от Лукс Имоти.  

Незадоволителните лихви по депозитите в банките, вътрешните миграционни процеси, добрите условия при ипотечното кредитиране, навлизането на големи международни компании в България и други фактори, благоприятстваха за доброто развитие на пазара на луксозни недвижими имоти.