Илиан Тодоров: Управлението на язовир „Бели Искър“ е на МРРБ, това не е моя отговорност

Илиан Тодоров

Илиан Тодоров

Управлението на язовир „Бели Искър“ е на МРРБ, а не на областната управа. Това обяви в студиото на Нова ТВ областният управител на Софийска област Илиан Тодоров.

В началото на 2017 г. е издаден акт за публична държавна собственост и минава под управлението на МРРБ. Но досега министерството не е направило необходимия ремонт на тази стена, уточни той, като изтъкна, че с 15 000 лева, с които разполага, това няма как да се случи. 

Цялата тази сага беше единствено и само защото смятаме, че трябва да опазим имуществото, здравето и живота на хората. Имаше лоша комуникация между областна администрация и МРРБ, защото се опитваха с едни хитрости министър Нанков да ми прехвърли отговорностите за язовир „Бели Искър“. Три месеца бях подложен на тормоз, а това беше бягане на отговорност от страна на Калина Крумова. Това беше прехвърляне на топката. Но снощи ми се обади премиерът Борисови и ми обеща, че ще се осигури съответното финансиране, за да се направи ремонт на тази рискова стена. 

На въпрос дали след като вече е намерено решение на този казус, как ще гласува Атака на вота, Тодоров обясни лаконично: Попитайте г-н Сидеров как ще се гласува на вота. Аз смятам, че ще постигнем решение в интерес на българските граждани. А дали и има тема, която може да разклати кабинета, като Истансбулската конвенция - това е нещо вредно, според мен и е добре ГЕРБ да размислят и да я оттеглят. Но не съм аз човекът, който ще определи как ще гласуват депутатите от „Атака“, посочи още Тодоров.