София Бобчева и Явор Бахаров с "Икар" за поддържаща роля

Церемонията за наградите започна с великолепно изпълнение на световноизвестния цигулар Минчо Минчев в дует с Николай Минчев

София Бобчева

София Бобчева

Церемонията за наградите "Икар" 2018 г., които се присъждат от Съюза на българските артисти винаги в Международния ден на театъра. започна с великолепно изпълнение на световноизвестния цигулар Минчо Минчев в дует с Николай Минчев. Домакин е Народният театър "Иван Вазов".

Наградата за дебют отиде при актьорите от спектакъла "Ревизор" - Сатиричен театър и НАТФИЗ, които благодариха на проф. Здравко Митков и Мина Димитров, съобщи "24 часа". 

"Икар" за куклено изкуство взе спектакълът "Парченцето" на Бургаския куклен театър, а наградата за куклена постановка - "Авеню Q"

Наградата за поддържаща женска роля отиде при София Бобчева за две нейни роли в Народния театър. А наградата за поддържаща мъжка роля взе Явор Бахаров, който пожела успех на брат си Захари Бахаров -  номиниран за моноспектакъла си "Чамкория".

Церемонията е под знака на девиза на Европейския съюз "Единни в многообразието". В нея участва и Стефан Вълдобрев с неговия състав "Обичайните заподозрени", които изпълниха на сцената хита си "Времето лети".