Хърсев: Има подобряване на икономическото състояние на слабо развитите райони

„България не живее зле. Ние сме в рамките на известния златен милиард. След нас има 7 милиарда, които живеят по-зле"

Финансистът Емил Хърсев оцени като позитивно изследването „Регионални профили: показатели за развитие” на Института за пазарна икономика и Региостат. Пред БНТ той посочи, че София остава областта с най-силна икономика, а в дъното по икономическо развитие се нареждат областите Пазарджик, Видин, Сливен, Силистра и Кърджали.

"Има видими белези на известно подобряване на икономическото състояние на най-слабо развитите райони в България. Но все още е незначително", коментира Хърсев.

„България не живее зле. Ние сме в рамките на известния златен милиард. След нас има 7 милиарда, които живеят по-зле. Данните са очевидни. Ръстът на доходите е измерим, ясен, видим. Тези доходи се получават от български граждани”, обясни Хърсев.

Според него лихвите по депозитите са положителни. И вече започват да растат за разлика от Швейцария и цяла Западна Европа, където са отрицателни.

Според финансиста Емил Хърсев няма да има икономически резултат от ревизия на приватизацията. По-скоро политически – въздаване на справедливост и установяване на престъпления.