Гришо стартира с победа на сингъла в Бризбейн

Първата ракета на България се наложи над австралиеца Джон Милман

Снимка: focus-sport.net

Снимка: focus-sport.net

Световният номер три Григор Димитров записа успех в първия си мач на сингъл за 2018-та година, след като победи австралиеца Джон Милман с 4 - 6, 7 - 6(8) и 6 - 3 в мач от втория кръг на турнира в Бризбейн. 

По този начин Димитров се класира за 1/4-финалите, където ще срещне британеца Кайл Едмънд, който победи корееца Хьон Чун в три сета. Димитров и Едмънд, който заема 50-то място в световната ранглиста, са се срещали един път до този момент, като на турнира във Вашингтон миналата година Григор победи със 7 - 5, 4 - 6 и 6 - 3. Мачът ще започне не преди 11:00 часа българско време в петък.

Димитров пристигна в австралийския град като шампион от миналата година, но бе колеблив на моменти срещу намиращия се на 128-мо място в света и местен любимец Милман и бе близо до ранно отпадане. 

Гришо започна обещаващо двубоя, като постигна ранен пробив, за да поведе с 2 - 1 в първия сет. Бурно подкрепян от местните фенове Милман веднага върна пробива, след което започна редовно да натиска сервиса на съперника си. Българинът измъкна тежък 11-минутен гейм, в който допусна три двойни грешки, но в крайна сметка предаде подаването си при 4 - 5 и Милман взе първата част.

Вторият сет се разви по подобен сценарий, като Димитров дръпна с ранен пробив, но съперникът му бързо го върна, след което не се стигна до нови пробиви и сетът влезе в тайбрек. В него Гришо започна колебливо и загуби първите три точки, но след това показа характер и класа и изравни, а в последствие отрази два мачбола, преди да стигне до успех с 10 - 8. Този обрат даде криле на българина, който демонстрира много по-стабилна игра в третия сет и сравнително бързо стигна до 6 - 3, за да затвори мача след 2 часа и 35 минути игра.