Гришо счупи каръка в Шанхай, стана любимец на публиката

Американецът Райън Харисън измъчи Григор Димитров

Григор Димитров

Григор Димитров

Григор Димитров спаси три мача и победи американеца Райън Харисън с 3-6, 6-3, 7-6(6). Мачът беше от втория кръг на турнира "Мастърс 1000" в Шанхай и продължи 2 часа и 32 минути. Българинът доминираше през по-голямата част от мача, но му се наложи да се измъкне от сигурна загуба. Той игра на приливи и отливи. 

Мачът се реши след тайбрек в третия сет. В него Димитров игра слабо и допусна изоставане от 3-6. За щастие Харисън не можа да повярва, че е спечелил, направи три грешки и даде шанс на хасковлията.

Григор заби ас по същия диагонал и зарадва публиката, която беше на негова страна. Хасковлията беше победил много лесно същия съперник на турнира "Куинс" в Лондон. Само след 10 минути игра Димитров изоставаше с пробив, след като направи три грешки в четвъртия гейм в мача. Харисън сервираше много силно и не даваше никакви шансове за пробив на българина. Гришо не се даде без бой и успя да предизвика дълъг девети гейм. В него имаше 16 разигравания, но все пак американецът успя да реализира четвъртия се сетбол благодарение на мощния си сервис. По този начин първата ни ракета счупи каръка и отиде в тетия кръг в Шанхай, което е и негово лично постижение.