Обявиха грипна епидемия в София, област Ямбол и община Габрово (обновена)

Регионалните здравни инспекции следят епидемичните показатели и предприемат незабавни мерки

Снимка: архив

Снимка: архив

РЗИ - Ямбол обявява грипна епидемия на територията на област Ямбол от днес, с всички произтичащи от това противоепидемични мерки и преустановяване на учебните занятия за шест календарни дни - до 31 януари, включително. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

От днес грипна епидемия е обявена и на територията на община Габрово. Учебните занятия се преустановяват до 29 януари, включително. 

До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации. Регионалните здравни инспекции следят епидемичните показатели и предприемат незабавни мерки, тъй като картината на заболяваемостта е динамична. 

Изпразват и училищата в София заради обявена от днес грипна ваканция. Учебните занятия ще бъдат възстановени на 2 февруари.

РЗИ-Хасково е издало предписание за преустановяване на учебната дейност на територията на общините Хасково, Любимец, Симеоновград, Харманли и Стамболово, считано от 29-и януари до 3-ти февруари включително.