Григор Димитров влезе в ролята на репортер в Лондон (Снимки)

Направи интервю с идола си Роджър Федерер

Григор Димитров с идола си Федерер, снимка: atpworldtour.com

Григор Димитров с идола си Федерер, снимка: atpworldtour.com

Григор Димитров вече си осигури място сред най-добрите през годината в Лондон и от тук нататък остава само да се забавлява. Показа го и на официалната вечеря преди старта на турнира. 

Облечен в стилен костюм и в добро настроение, българинът влезе в ролята на репортер, а първите му събеседници бяха двамата водачи на групите - неговия идол Роджър Федерер и световния номер 1 Рафаел Надал. Цялата група от 8 тенисисти пътува в обща лодка. Събитието пък беше запечатано в общо селфи между съперниците, които извън корта са добри приятели. "Направих страхотен сезон до момента и е чудесно да споделя това чувство с всички тези играчи", заяви Григор Димитров.

Българинът ще участва в турнира за първи път в кариерата си. Той ще бъде короната на доброто му представяне през сезона, в който спечели 3 титли (Бризбън, София и Синсинати) и игра на полуфинал на турнира от Големия шлем в Австралия. В момента Димитров е номер 6 в световната ранглиста, което е рекордно за него класиране в кариерата му. Гришо ще започне участието си в турнира в понеделник (13 ноември) срещу Доминик Тийм. Очаква се срещата да започне около 16:00 ч. българско време.