The New York Times: Григор Димитров се възползва от травмите на асовете, за да спечели първата титла от турнир от сериите „Мастърс“

Той е човек, този тренира като истински звяр, нямаше как титлата да бъде спечелена от по-достоен играч от Григор, заяви неговият съперник.

На финала в Синсинати Григор Димитров победи австралиеца Ник Кирьос с 6:3, 7:5, което му донесе първата титла от турнир от сериите „Мастърс“. Заради различни травми обаче в надпреварата не бяха включени някои от водещите имена в света на тениса, коментира американският вестник The New York Times.
От мъжката група на турнира бяха извадени Роджър Федерер, Анди Мъри, Новак Джокович и Марин Килич. Българинът се възползва и спечели титлата, като демонстрира стабилна игра, въпреки известен дискомфорт в рамото. 
На свой ред Кирьос стигна до финал след травма, която го извади от няколко турнира това лято, включително от Уимбълдън. 

Австралийският тенис ас Ник Кирьос се изказа изключително ласкаво за Григор Димитров, който го победи във финала на “Мастърс”-а в Синсинати, а и за двамата това бе първи двубой в последната фаза на турнир от най-високата категория на АТР. На награждаването Кирьос поздрави Григор, който също демонстрира много приятелски отношения с колегата си. На пресконференцията после пък австралиецът продължи да сипе похвали и да изказва искрената си радост от успеха на хасковлията.

“Нямаше как титлата да бъде спечелена от по-достоен играч от Григор. Той наистина отново е на правилния път. Мисля си, че вече се превръща в това, което винаги съм си представял, че ще е. Миналата година имаше проблеми в играта си, но сега играе наистина добър тенис. Просто не бях достатъчно добре физически, бях уморен, защото играх много мачове тази седмица, а това не ми се беше случвало отдавна. 

А той определено изглеждаше много по-свежия от двамата. Той е изумително солиден физически, в страхотна физическа форма е. Тренира много, много здраво. Тренирахме заедно в Монреал, след като и двамата бяхме изиграли първия си мач там и той стоя в салона час и половина. И това беше само ранната му тренировъчна сесия, докато аз не можех да се движа от умора. Гледах го и си казвах: “Човек, този тренира като истински звяр”. Просто това показва в какво състояние е в момента”, каза джентълменски Кирьос.