Григор Димитров няма да участва в Sofia Open

Решението е било много тежко но Гришо е посъветван да не рискува

Най-добрият български тенисист Григор Димитров, който има болки в рамото, няма да участва на турнира DIEMA XTRA Sofia Open в София. Това съобщи самият той в специално прессъобщение до БТА. 

"Аз и екипът ми трябваше да вземем едно от най-тежките решения досега, а именно - да пропусна тазгодишното издание на турнира в София. Днес сутринта беше последната ми медицинска консултация. За съжаление, няма да бъда 100% готов за следващата седмица. Ако играя, това би довело до допълнителни рискове и усложнения. Ще ми липсва българската публика и тази невероятна седмица, която имах през миналата година. Бих искал да благодаря и на DIEMA XTRA Sofia Open за тяхното търпение и усилия за това да има АТП турнир в България. Благодаря ви за подкрепата!", се казва в съобщението на Григор Димитров. 

Личният треньор на Григор - Дани Валверду - заяви, че съжалява и потвърди, че българинът няма да участва в турнира.

"За съжаление Григор не е напълно готов да вземе участие на турнир в София. Имаме дългосрочен план и такова решение е в интерес на всички. Ще работим усилено за още по-добра 2018 година. Благодаря на всички за подкрепата", заяви Валверду.