Годеникът на Юлия Скрипал - агент на руските тайни слуби

30-годишният Стефан Викеев се укрива след случая "Скрипал", изтрил е и всичките си профили в социалните мрежи

Юлия Скрипал

Юлия Скрипал

Годеникът на Юлия Скрипал, която беше отровена с нервнопаралитично вещество заедно с баща си Сергей Скрипал в Солсбъри, работи в организация, която се свързва с тайните спецслужби на Русия, пише "The Times".

30-годишният Стефан Викеев се укрива след отравянето на годеницата му и нейния баща на 4 март. Той не отговарял и на обажданията на Юлия, която се опитвала да се свърже с него, след като я изписаха от болницата. Той е изтрил и всичките си профили в социалните мрежи. 

Предполага се, че Викеев работи в Института за съвременни проблеми на сигурността, който се намира в Москва и има връзки с руските служби за сигурност. Институтът се оглавява от майка му - 61-годишната Татяна, която бе отличена през 2008 г. за приноса си за Русия.

Медиите  в Москва съобщават, че Татяна Викеев се държала студено с  Юлия Скрипал  и не можела да приеме, че синът й има отношения с нея. Викеева считала Сергей Скрипал за предател, защото се е превърнал в двоен агент и е предал руски тайни на Великобритания. Въпреки това Татяна Викеева редовно посещавала апартамента на двойката преди заминаването на Юлия за Великобритания на 3 март.