ГЕРБ дава на главния прокурор кмета на Провадия за "източване на държавния бюдет"

От партията представиха пред журналисти "фрапиращите констатации" за заплащане с държавни средства на неконстатирани услуги

Снимка: Фейсбук

Снимка: Фейсбук

Когато човек се запознае с първия доклад за управлението на кмета от БСП в Провадия Филчо Филев, остава шокиран, заяви депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров.

"Това, което на мен ми направи впечатление е, че има злоупотреба и терминът, който се използва е "източване на държавния бюджет", допълни той.

"Хората идват при нас и ние няма как да не реагираме. В офис сметките, в които са изготвяни фактурите, има фалшиви имена. В тях фигурират лица, който не фигурират в държавния регистър. Ние сме подготвили сигнал до главния прокурор, който ще внесем днес. Това не е първата такава среща, няма и да е последната", съобщи Тодоров.

От ГЕРБ представиха пред журналисти "фрапиращите констатации", изнесени в доклад номер 2 от 26 февруари на Агенцията за държавна финансова инспекция, констатиращ нарушения в община Провадия.

"Най-стряскащото е използването на държавен ресурс в размер на почти половин милион лева, без проведената задължителна обществена поръчка и възлагането на обществения автотранспорт на една частна фирма, без да са спазени законовите изисквания", заяви депутатът от ГЕРБ Александър Иванов. "Разкриваме модела на управление на БСП в малките общини, но го правим с факти и документи. Освен обществената поръчка, агенцията е констатирала множество нарушения и неправомерно заплащане на държавни средства за неконстатирани услуги", добави още той.