Фандъкова с първи коментари за ареста на кметицата на "Младост"

При мен са идвали само сигнали и оплаквания за забавени преписки в района, заяви столичният кмет

Йорданка Фандъкова

Йорданка Фандъкова

„Кметовете се избират мажоритарно, включително и районните. Отговорността е голяма. Нямам информация все още, освен от медиите, така че не бих могла да кажа повече." Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с ареста на кмета на район „Младост“ Десислава Иванчева. 

 На въпрос получавала ли е сигнали за нередности в район „Младост“ Фандъкова заяви: „Имали сме сигнали за забавени преписки, които съм изпращала на вниманието на кмета на „Младост“ за предприемане на действия. Разглеждани са и на комисия, но при мен са идвали само сигнали и оплаквания за забавени преписки в района“. 

В отговор на въпрос получавани ли са сигнали от строителни фирми Йорданка Фандъкова уточни: „Сигналите, които съм получавала, са само за забавени преписки по административни дейности, които сме искали да бъдат процедирани, така както законът изисква“. 

На въпрос как ще реагира на ареста на кмета на район „Младост“ в качеството си на неин шеф столичният кмет коментира: „Не съм шеф на районните кметове. Подчертавам, че всички районни кметове са избрани мажоритарно от гражданите на съответния район. Имаме само координационни взаимоотношения. Доста често се бърка, че съм шеф на районните кметове, но това не е така. Шефове са им гражданите, които са ги избрали“.

 В отговор на въпрос сблъсквала ли се е с проблеми в тези координационни взаимоотношения с Десислава Иванчева, Йорданка Фандъкова посочи: „Проблемите са със забавени процедури по различни теми, включително и дейности на общината. Опитвали сме се да помагаме на район „Младост“.

„Не деля кметовете нито по партиен, нито по друг признак. Хората в районите очакват и от мен като кмет на града да свършим работа по ремонти, поддръжка на района и инвестиции. В „Младост“ изграждаме голяма детска градина. Очаквам да започне и първият етап на парк „Въртопо“ всеки момент. Взаимоотношенията ни са чисто служебни“, каза още кметът.