Енергиен експерт разкри как най-безболезнено може да се провали сделката за ЧЕЗ

Трябва да се приключи този случай, няма нужда да се влиза в детайли, заяви Еленко Божков

Еленко Божков

Еленко Божков

„Най-простият начин да се спре тази сделка е една от банките да се откаже от гаранциите или добрите си намерения, които е изразила с писмо. Край, пропада сделката. Това е най-простият и безболезнен начин”, смята енергийният експерт Еленко Божков.

„Виждате кой седи зад Гинка Върбакова, това са едни скрити капитали. Появи се името на един собственик на офшорна фирма, който е описан много добре и в „Досиетата от рая”, каза още Божков. „Интересът за ЧЕЗ е от България, според мен. Просто трябва да се приключи този случай, няма нужда да се влиза в детайли.

„Не приемам факта, че тази фирма „Инерком” иска да купи ЧЕЗ. Трудно е за приемане. Това означава, че зад това се крие друга собственост”, допълни Божков. Той е категоричен, че без знанието на премиера Борисов тази сделка няма как да се случи, „особено като се има предвид посещението на Андрей Бабиш”.

По думите му в чешкия вестник „Лидове новини” преди посещението на Бабиш е публикуван материал, в който пише, че предстоящото му посещение у нас ще включва разговори за продажбата на ЧЕЗ с българския премиер.