Емо Чолаков шие гоблени

Забавният синоптик е бивш учител по физика, който в момента завършва докторантура по специалността

Емил Чолаков

Емил Чолаков

Чаровният синоптик на Би Ти Ви Емо Чолаков крие неподозирани дарби и познания. Известният с оригиналните си прогнози за времето всъщност е съвременен Исак Нютон. Малцина знаят, че Чолаков е бивш учител по физика, който в момента завършва докторантура по специалността. А хобито му е да шие гоблени, пише в. "България днес".

"По това време бях с дълга коса и харесвах "Металика", сподели ни синоптикът. Даскалската му професия секва през 2003 година, когато идва да работа в София. Именно тогава идва и кастингът за специалист в неговата сфера. "Преди да стана синоптик, година и повече шиех професионално. Работех в една фабрика, която произвеждаше много скъпи и качествени мъжки костюми. И сега мога да си скроя и ушия всичко сам, не ме е срам. Става въпрос за фабрика в Гоце Делчев, в която и в момента работят около 3000 души", споделя Чолаков.

Симпатягата, освен че може да шие, обожава да твори и гоблени. "Подарих един на една църква, но не искам да казвам на коя. Имам и вкъщи, поставени са в рамка на стената. Гоблените са интересно нещо, те са като пъзелите, но много по-красиви", обясни Чолаков. Най-любимите му произведения са на стадо коне на брега на река и на Богородица. Щастлива от хобито му е и красивата жена на Емо - Краси Григорова.

Жената, с която синоптикът живее повече от 14 години без брак, стана майка преди две години на второто им дете - Дара. Първата госпожица в семейството на телевизионера се казва Ема и е кръстена на таткото. "Като поотрасне детенцето, тази или другата година мисля да подпиша брак с жена ми. Всички постоянно ме подкачат за това", споделя синоптикът. Иначе семейство Чолакови било много задружно и всеки уикенд отскачало до Гоце Делчев, за да се види с бабите и дядовците. "Краси още бърза да се прибере при родителите си. Не й е много приятно тук, защото сме свикнали в малкото градче. Но работата ми е свързана със столицата и съм късметлия да работя именно в Би Ти Ви", обяснявал на обкръжението си Емо Чолаков.