Елиминираха "Левски" от Купата на претендентите

Българският тим бе отстранен от холандския "Орион"

"Левски"- София отпадна от турнира за Купата на претендентите, след като загуби от холандския Орион (Дьотинхем) с 0:3 (25:27, 20:25, 21:25) в мач-реванш от 1/16-финалите на турнира и не спечели „златния“ гейм с 13:15, пише Канал 3.

"Сините" стартираха силно в първата част, но противникът взе инициативата.  Домакините изградиха устойчив аванс, която левскарите намалиха. При 18:18 те изразниха и излязоха напред в резултата. Играта тръгна точка за точка, но "лалетата" успяха да триумфират при 27:25.

Във втория гейм "оранжевите" започнаха с добър аванс, който остана такъв до края и дръпнаха на 2:0. Холандците можеха да поведе и не позволи на съперника да намали дистанцията.

В „златния гейм“ възпитаниците на Владо Николов бяха с разлика от 2-3 точки, но Орион ги застигна. Резултатът бе точка за точка, а във важните ситуации „лалетата“ съумяха да спечелят мача след разлика в резултата.

Най-резултатни за "сините" бяха Евгений Банов и Смилен Мляков с по 15 точки (2 аса, 3 блокади) (1 ас, 2 блокади). За домакините Йорис Марселис приключи с 21 точки (3 аса, 2 блокади).

На 1/8-финалите волейболистите на Орион ще срещнат Газпром-Югра (Сургут).