Йончева: Не работя нито за български, нито за чужди служби

Премиерът би трябвало да знае, довърши репликата към Добрев журналистката

Елена Йончева

Елена Йончева

Не работя нито за български, нито за чужди служби - ако се касае за българските, премиерът би трябвало да знае. По този начин депутатът от БСП Елена Йончева отговори задочно на въпроса на Делян Добрев от ГЕРБ дали е изпълнявала „поръчка” да го дискредитира заради енергиен проект.

Йончева отрече също да е свързана и с бизнес кръгове – друга от версиите, изразени от Добрев в студиото на „Тази сутрин” заради скандала „Кумгейт”.

„Не знам за кои трима бизнесмени говори. Ако смята, че има нещо нередно в общината, че продължава тази корупционна схема, която се практикуваше доскоро да внесе сигнал и да даде публичност. Моята битка не е срещу г-н Добрев, а срещу тази система, която е направена. Ако той има някаква информация, че подобни схеми продължават със същите и други фирми, нека каже за какво става въпрос“, каза Йончева.

„Няма никакво съмнение, че обществените поръчки са или с предрешен край, или с условия, които ограничават конкуренцията и ограничен брой компании ползват този ресурс. С този вот на недоверие искаме да започне разговор за корупцията, защото тя ощетява всеки един български гражданин”, заяви и „червеният” депутат  Жельо Бойчев.

„Огромни злоупотреби има и в здравеопазването, което е признато от финансовия министър Владислав Горанов, а вицепремиерът Валери Симеонов говори за корупция в туризма”, напомни той.