Един по-интересен десерт за Великден от "дежурния" козунак

Мъфините с моркови и орехи освен вкусни, са и подходящи за великденска украса

Необходими съставки:

яйца - 2 броя
краве масло - 1/2 чаена чаша
брашно - 1 чаена чаша
бакпулвер - 1 чаена лъжица
захар - 1/2 чаена чаша
орехи - 1/2 чаена чаша, смлени
моркови - 1/2 чаена чаша, настъргани
кисело мляко - 3 супени лъжици
сол - 1/3 кафена лъжица
ванилии - 1 брой

Рецептата:

По Великден въпросът с десерта като цяло не е на дневен ред, тъй като десертът е готов и присъства във всяка кухня - козунак. Ако обаче имате желание за приготвянето на по-интересен десерт, с който да зарадвате близки и приятели, рецептата за мъфини с моркови  орехи, която ни предлага supichka.com, е много подходяща, а освен като вкусен десерт великденските мъфини с моркови и орехи представляват и великденска украса, с която може да допълните празничната трапеза на Великден. Много ефектни, много подходящи за Великден заради шарените заешки ушички и добавените моркови, великденските мъфини с моркови и орехи са чудена идея за бърз и много лесен великденски десерт.

Първата стъпка от рецептата за великденски мъфини с моркови и орехи е подготовката на продуктите. Всички продукти трябва да са на стайна температура, а маслото да е добре омекнало. 

Пресейте брашното, заедно с бакпулвера.

С помощта на миксер, или пък с тел за разбиване разбивате маслото и захарта. Добавяте яйцата, киселото мляко и солта и ванилията и отново разбивате.

Към течната смес добавете пrесятото брашно и бакпулвера, както и солта, и отново разбъркайте добре. Накрая добавете настърганите на ситно ренде моркови и орехите и разбъркайте, но този път с помощта на лъжица.

Във всяко гнездо на формата за мъфини поставете хартиена кошничка и я напълнете на ¾ със сместа за мъфини с моркови и орехи. Не пълнете формата до горе, защото при печене мъфините ще се надигнат и ще прелеят. Печете великденските мъфини с моркови и орехи в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути, като проверявате дали са готови, като ги бучнете с клечка за зъби - ако остане суха, може да вадите мъфините от фурната.

Цветните заешки ушички на великденските са изрязани от картон с различен цвят.