Допускат ЦСКА-София до конкурса за отдаване под наем на стадион „Българска армия“ и базата „Панчарево“

На свое закрито заседание комисията ще разгледа инвестиционната програма и икономическата обосновка за стопанисването на базите

ФК ЦСКА-София ЕАД отговаря на необходимите условия, позволяващи му да участва в конкурса за отдаване под наем на ст. „Българска армия“ и спортно-тренировъчна база „Панчарево“ и комисията допуска дружеството за по-нататъшно участие в процедурата. Това стана ясно от оповестените протоколи на 5-членната комисия, назначена със заповед на изпълнителния директор на „Сердика спортни имоти“ ЕАД с принципал Министерството на младежта и спорта, съобщиха от там.

Комисията отвори втория плик от документацията, подадена от ПФК ЦСКА-София ЕАД, за участие в конкурса за наем, съдържащ ценовото предложение и инвестиционната програма. От клуба са предложили цена от 62 000 лв. без ДДС на месец за наем на двете бази и 1 100 000 лв. без ДДС минимални инвестиции, които следва да се извършат в спортните обекти за срока на договора в процентно съотношение 70/30 спрямо двете обособени части: спортен комплекс „Българска армия“/спортен комплекс „Панчарево“. Според изискванията на конкурса тези инвестиции не подлежат на приспадане от дължимите месечни наемни вноски. 
На свое закрито заседание комисията ще разгледа инвестиционната програма и икономическата обосновка за стопанисването на базите и ще излезе с решение за резултата от проведения конкурс.