Доган в капана на ченгетата – от поръчан от Ердоган до новия Иван Шишман

Поредно активно мероприятие внушава страхове сред българите от съседката им Турция

Нова интрига с мирис на кръв тресе отново Сараите, а главно  действащо лице е самият почетен председател на ДПС Ахмед Доган. Оказа се, че стари десари пак са скроили номер на Сокола - че е поръчан за отстрел като вреден дивеч, а големият му душманин е самият турски президент Ердоган. Главно действащо лице в интригата се оказва бившият депутат от ДПС и говорител на партията Иван Палчев. Палчев се е легитимирал в годините на комунизма като журналист в БНТ, но реално е работил за Шесто на ДС. По-късно бе вграден като опорна точка от службите в етническата партия на Доган. След парламента, пак с помощта на ДПС Палчев се завъртя в дипломатическите среди, а през последните години се изживява като автор на фолклорна книга за Сокола, ласкател и медиен анализатор на посланията му.

Само ден след реферндума в Турция  - на 17 април, Иван Палчев изпраща

писмо до Ахмед Доган

То  е публикувано в сайта epicenter.bg, по молба на автора. Шефът на изданието признава, че пуснали текста на доверие, след като Палчев ги уверил, че всичко е съгласувано с шефа и той нямал нищо против да се даде гласност. Три дни по-късно обаче Доган реагира, че в писмото, което Палчев изпратил лично да него, и в публикуваната версия в електронния сайт има явни разлики, но изключително важен е един пасаж, станал публично достояние, който обаче отсъства в неговото писмо:

"Преди няколко дни един ми каза съвсем сериозно, че вече си «поръчан» и дори било платено за това. Човекът не знаеше от кого, но беше явна алюзията за Турция. Над 50 години се занимавам с изследване на атентатите и тероризма в човешката история. Оказа се, че Турция е сред малкото държави, използували през ХХ век атентатите извън границите си за постигане на националните си цели. Да не би да има промяна?"

За пореден път играчи около Доган насаждат опасни внушения и страхове – първо към самия почетен политик, че в съседна държава се подготвя покушение срещу него. А във втори план се настройва българското общество, че Турция е готова дори и чрез политически убийства да провокира напрежение в страната ни, и да налага свой имперски тон в българската държава.

Като основната причина за напрежението и страховете, шестакът Палчев

пробутва образа на ДОСТ и Местан

Писмото просто беше ария от цялата предизборна оперета, която националисти, комунисти, десари и руски слуги внушаваха на българите, с цел да покажат Доган като новия патриот и Левски, а опонента му Местан - като турски агент и предател. Манипулацията на Палчев наистина е любопитна и заслужават анализ.

През годините Доган неколкократно става център на подобни активни мероприятия, свързани със специалните служби или с техни бивши агенти, обслужващи днес задкулисни властови центрове. Подобен сценарий бе разигран преди 10 години, с измислена бойна група в Турция, която подготвяла убийството на един от стълбовете на Тройната коалиция. От тогава Доган е с непрекъсната тежка охрана от НСО, а на група турски бизнесмени им бе забранено за 10 г. да влизат у нас. Истината – сапунен мехур, но Доган се превърна в най-пазеният човек в държавата, а данъкоплатците плащат милиони всяка година за безценния му живот. По-късно

скелетът на страха бе изваден от гардероба

и с мнимият атентат, организиран от Октай Енимехмедов срещу Доган. Целта – политикът, рожба на ДС, винаги да бъде държан в страх и напрежение за живота си от тези, които чрез него управляват управляващите.

Но в настоящия епистоларен скандал е трудно да се каже, дали цялата интрига е истина, защото при Доган почти винаги и сценариите, и декорите, и актьорите са бутофарни и фалшиви.

В писмото Иван Палчев констатира: „Вече за всички е ясно, че си обявил война на новия Падишах (Ердоган, б.р.). Още от момента, когато сиктирдоса Лютви Местан. После писмото за Руската Душа – привидно нямаше отношение към темата, но през много криволици и околни пътища пак се стига до нея.

И накрая вулканичното изригване „Играта е ва банк!“ Пред очите ми са ошашавените физиономии на разните му патриоти, националисти, ляво-десни и горе-долни субекти, които се мъчат да преглътнат възклицанието си: “К,во става?“

След като разкрива Доган като главния враг на Ердоган, биографът му стига до революционното заключение, че шефът от Сараите при един конфликт между Турция и България може да се превърне в

новия Иван Шишман

и за него народът да запее песни. Развръзката ще дойде, след след като българите осъзнаят, че при конфликт със съседите, ордата им (така Палчев нарича българската армия, б.р.) не може да реагира, защото е само от две дивизии, в които войниците са старци над 75-годишна възраст, младите са избягали по чужбина, а освен това в страната живеят над 1 млн. цигани, които няма да си мръднат пръста, за да пазят някаква си Родина.

„Поредният педераст външен министър на България и брат му – човешко недоразумение във вид на военен министър (само Палчев и Доган знаят кой се крие зад тeзи персони - б.р. ), ли ще поведат българите в последната им битка?“, пита в писмото с циничен тон бившият депутат-агент на ДС. Така стига до кулминацията, в която идва ред за титаничната роля на Доган:

„И тогава българите ще си спомнят, че имаше един Ахмед Доган, наше момче, дето всичко правеше цивилизовано и както трябва. Ама ние не го припознавахме за лоялен наш съотечественик.

И ще запеят песни – като тези за Иван Шишман.

Бъдещ опълченец: Иван Палчев Същий.“

Така завършва трогателното писмо на Палчев.

Вероятно, обаче, след като е изтрезнял от ласкателствата на бившия си депутат, Доган е осъзнал, че нещо хич не му допадат ролите на главен враг на турския президент и опълченец, който да брани България от падишаха. Не е изключено да го е раздразнила и ролята, която му отреждат – на новия Иван Шишман. Извън фолклора и възпяването, образът на този владетел съвсем не е от най-симпатичните. Историята е спестила доста истини  в учебниците, свързани с  края на живота му – завършва земния си път позорно, като васал на султана, клел му се във вярност. Доган едва ли би приел такава развръзка на „смъртната му мъст“ с Ердоган. А освен това и тезата, че е

главният душманин на Ердоган и Турция

е крайно неприемлива за шашардисания му електорат. Така, за да се измие създаденият в писмото от Палчев неприемлив образ, се спретва интригата с подменените писма и липсващият пасаж.

Политици, които са били близко до повелителя от боянските Сараи, твърдят, че той е способен на подобни интриги и манипулации, а царедворци като Палчев винаги са готови да заменят удобно ролята на опълченец с обикновена жертва на случайността. Именно така Иван Палчев обяснява разминаванията – вината била негова, станало недоразумение, фашивият цитат бил уж част от книгата му, а заплахите за живота на Доган - са стари.

Извън автентичността на оправданията, за обществото остава гадното усещане от поредната ченгесарска манипулация, но и предчувствие за нерадостната ни съдба – да възпяваме поредния предател като нов Иван Шишман.

Б.Р. Ето  и цялото писмо на Палчев до Доган:

Уважаеми г-н Доган,
Христос воскресе!Благодат и мир да цари в дома ти!Амин.
Отминаха Светлите празници, които прекарах в дълбока размисъл,доколкото това ми се удава.И се появи потребността да споделя размишленията си с близък човек.За хората по света това е винаги неговият Бог.Юдеите пъхат листчетата с молби и мечти в Стената на плача,мюсюлманите и християните шептят своите молитви,изпълнени с надежда за помощ от страна на Аллах и Иисус Христос.
 
Аз освен „Отче наш“,която научих в Семинарията в Черепиш,други молитви не знам и не съм се обръщал никога към Горния,защото знам библейската мъдрост:“Бог не наказва когото мрази!“.
Така че оставаш ти,поради факта,че при подобни контакти схемата трябва да бъде еднопосочна.
 
Първо да изброя житейските неща – те са солта на живота.
1.Знайно е,че в Русия не се правят качествени обувки.А вносните са скъпи.Затова Наталия ме помоли да изпратя за Настя маратонки и сандали.Обиколих тук-там и купих 8 броя:маратонки,полумаратонки,кецове,мокасини,летни обувчици-лодки и 3 чифта разни сандали.Изпратени бяха по пощата.Радост голяма.
 
2.Ведат ми се беше оплакал,че има проблеми с някаква дископатия:ходи-ходи и трябва да седне.Обадих се на проф.Алексей Алексеев и той уреди да го видят чрез ядрено-магнитния резонанс.Дойде момчето,видяха и казаха диагнозата.След седмица трябва да дойде пак,за да довършат прегледа и му предпишат лечение.По тоя повод пихме по една ракия./Аз имам право на 100 грама,като в руската императорска и съветската армия/.
А пропо,Алекси спомена,че има нишан от теб да се видите по някое време.Живее с надеждата това да стане по-скоро.
 
3.Аз наблягам върху книгата за терора.За разлика от теб,Н.В.Царят реагира много позитивно.Един ден след твоето посещение във Врана,той ме прие и 70 м.пушихме и си приказвахме./В Мадрид,когато бяхме, той не пушеше,а сега дими като кумин./Подарих му една голяма,красива азербайджанска табла и Царят видимо се зарадва,все пак и той е човек.
Та както си хортувахме,аз му казах и за новата книга, която пиша – „История на света през атентатите и тероризма“.Той веднага откликна:“Палчев,много интересна тема сте захванали“.До края на 70-те минути на два пъти,/единият път го измърмори/,той се връща на темата,за да ми каже,че е интересна.
И аз веднага му викам:“Ваше Величество,ние сме хора на възраст,няма какво да шикалкавим.Предлагам Ви сътрудничество,50 на 50.Щом излезе книгата и получите своя екземпляр,ако прецените,че е станала, ще ходатайствувате да бъде издадена на Запад.“Съгласи се.Затова забързах с писането – Царят е на 80,а аз – на 74 г.Нищо не се знае.
 
4.Посолството на Азербайджан е получило място в Етнографския музей,да нареди експозиция.Бях казал на посланичката,че имам доста техни неща и мога да ги дам за това изложение.Отделих и сортирах около 40 предмета - картини,миниатюри,съдове,подаръци от президента Алиев и т.н.Другата седмица ще се обадя да им ги закарам,за да преценят кои стават.
 
А сега за възвишеното.
Вчера Ердоган с „малко,но завинаги“спечели референдума в Турция.Какво ще стане никой не знае.Може би ти,като част от „имперското“/с ударение на първата сричка/,знаеш нещо,но не го казваш.
Вече за всички е ясно,че си обявил война на новия Падишах.Още от момента,когато сиктирдоса Лютви Местан.После писмото за Руската Душа – привидно нямаше отношение към темата,но през много криволици и околни пътища,пак се стига до нея.
И накрая вулканичното изригване „Играта е ва банк!“Пред очите ми са ошашавените физиономии на разните му патриоти,националисти,ляво-десни и горе-долни субекти,които се мъчат да преглътнат възклицанието си:“К,во става?“
 
Какви размисли ме налегнаха?
Винаги ти е било криво,че българите все още не те приемат.Не за свой,такива стремежи си нямал.Не те приемат за част от ордата.А вече си на 63 години.Да ти дава Господ здраве,ама това са си години.Скоро като мен,ще започнеш да си говориш с Онзи отгоре.
Е,нима ще отидеш,когато и да е това,в по-добрия свят,без да си приет от своите съотечественици?Мисля си,че те – Съотечествениците,- ще те запомнят не с работата ти по спасението на България от етническо-религиозната война в началото на Прехода.Ще те запомнят с титаничната битка с Ердоган.И тогава ще те припознаят.
 
(На това място липсва пасажът, който е цитиран в текста по-горе)
 
Това първо.
А второто също е от сферата на фантастиката.Българският турчин е светски човек,не е задръстен като събратята си от Анадола.Но в някаква степен ще възприема позицията ти не като антиердоганска,а като антитурска.И отливът от ДПС ще продължи.Защото и натискът от страна на Ердоган ще се засилва.Ти много добре знаеш за силата на парите и на многото пари.Представям си момента,когато ДОСТ или която и да е друга алтернативна на ДПС партия влезе в парламента.Това ще е крах на идеята ти за общото,което съществува чрез неговите разновидности.
 
Спомняш си думите си:“Аз съм създал ДПС и само аз мога да го унищожа“.Звучи апокалиптично,но в същото време и реално.Така ли е?
Утрешна представа.В парламента е влязла голяма група депутати на антидоганова партия.ДПС може да го има,но може и да го няма.Тази партия е правоверно турска.Създава проблеми на България,но тя не може да гъкне,защото плешивите соросоидни гурута в Брюксел ще пазят правата на човека и малцинствата.
 
Българската Орда не може да реагира:“армията“ и е две дивизии и половина,всичко,което може да държи оръжие,се е изнесло някъде по света.Тук са останали такива като мен 75-6-7- годишни.Имат много чифтета в касите си,защото са членове на БЛРС.Има също и 1 милион цигани.
 
Много важно – има и 1 милион турци и мюсюлмани.Мозъците им получават първите промивки – за Величието на Империята,за Великолепния век и прочия.Поредният педераст външен министър на България и брат му – човешко недоразумение във вид на военен министър ли ще поведат българите в последната им битка?
 
И тогава българите ще си спомнят,че имаше един Ахмед Доган,наше момче,дето всичко правеше цивилизовано и както трябва.Ама ние не го припознавахме за лоялен наш съотечественик.
И ще запеят песни – като тези за Иван Шишман.
Бъдещ опълченец:Иван Палчев
Същий.