Димитър Делчев: Караянчева да каже платени ли са командировачни на Сидеров и сие за посещението в Крим

Защо ГЕРБ няма официална позиция относно това пътуване, питат от ДБГ

Председателката на Народното събрание Цвета Караянчева да каже дали на Волен Сидеров и депутатите от "Атака", която бяха на посещение в Крим,  са били платени командировъчни. За това настояват от "България на гражданите". 

"Обществото има право да знае дали това посещение, което отдалечава България от евроатлантическите ценности, е било платено с пари на данъкоплатците", обясни пред Би Ти Ви лидерът на движението Димитър Делчев.  От ДГБ вече поискаха оставката на зам.председателя на парламента от "Атака" Явор Нотев, който придружи Сидеров в Крим. 

"Странно е, че още нямаме официална позиция на ГЕРБ относно тази визита на Сидеров и сие", каза още Делчев.

Лидерът на ДГБ обясни и защо такива действия са опасни.

"Отдалечеването на България от евроатлантическата идея и от евроатлантическия път става все по-голям проблем. Напоследък нашето правителство се снишава по всички въпроси - аферата "Скрипал", скандалът с руските дипломати. Сега Сидеров ходи в Крим.  Ако България не е с ЕС, значи е другаде. Значи в ЕС ще почнат да гледат на нас като на Троянски кон. Ще видим Шенген през крив макарон. Накрая ще ни върнат и визите. Това ли искаме?", попита риторично Димитър Делчев. 

Освен за мълчанието по темата "Сидеров в Крим", Делчев разкритикува управляващите и за показния арест на кметицата на столичния квартал "Младост". 

"И ние сме я критикували многократно, но до доказване на противното - всеки е невинен.  Кому беше нужна тази показност? Ще повярвам, че ГЕРБ бори корупцията, ако видя арестуван герберски кмет за корупция!", отсече Делчев.

Той обясни и защо ДБГ напусна Реформаторския блок. 

"Блокът остана опозиция само на дума. В такъв лицемерен режим не можем да участваме", каза лидерът на ДГБ. По думите му дясното в момента не може да се обедини, защото не е ясно кой кой е и от коя страна страна стои.